www.bambi100jaar.nl
FELIX SALTEN Bambi, een leven in het bos

Bambi-initiatieven


In 2023 hield Jet Quadekker succesvolle lezingen met de titel Wil de echte Bambi opstaan? in het Huis van het Boek in Den Haag, het Damesleesmuseum en landgoed Backershagen in WassenaarZe vertelde over het échte verhaal, de vele verschillen met de film, de auteur Felix Salten, en Wenen en de kunststromingen in de roerige jaren twintig. De acteur Piet van der Pas bracht de tekst van Bambi in verschillende fragmenten prachtig tot leven. Er was ook een drukbezochte lezing bij Antiquariaat Colette & Co in de tuin.

Ook dit jaar bent u welkom: op 3 mei om 20.15 in in Bibliotheek Nieuw Waldeck, Rossinilaan 141, Den Haag, op 5 mei 's middags in Pulchri, Lange Voorhout, Den Haag en op 19 september in het Torenlaan Theater aan de Torenlaan in Zeist. Details volgen.

In de zomer van 2023 is Bambi in de Salamanderreeks verschenen bij uitgeverij De Geus in Amsterdam, met een voorwoord van Arnon Grunberg. In de Boekenbijlage van de Volkskrant van 1 juli 2023 verscheen een artikel van Saskia de Bodt over het wezen en de achtergrond van deze roman: https://www.volkskrant.nl/boeken/de-echte-bambi-is-niet-voor-kinderen-en-nu-weer-te-lezen-in-een-frisse-vertaling~b7eb3301/ In het VPRO-programma OVT op radio 1 op 2 juli was er een boeiend gesprek met Arnon Grunberg over Felix Salten, Bambi en de vele interpretaties die er op los worden gelaten. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/null/5fb7bceb-0f9b-43a7-867b-13afd26e5a76/2023-06-30-de-echte-bambi

Jet Quadekker heeft Nederlands-Duitse roots en een professionele achtergrond als redacteur. Haar vertaling van Bambi verscheen eerder bij de Nederlandse uitgever Rainbow en bij Clavis in België.